همشهریآنلاین_ گروهسیاسی: با وجود اینکه مقامهای تلآویو پساز اجرای عملیات «طوفانالاقصی» ازسوی رزمندگان مقاومت تاکید کردند حمله زمینی به غزه، اصلیترین تصمیم برای ضربه زدن به نیروهای مقاومت است، اما این سیاست هنوز عملی نشدهاست. ناظران معتقدند یکی از مهمترین نگرانیهای تلآویو دراین زمینه، واکنش گسترده ازسوی محورمقاومت و گسترش جبهههای نبرد تازهای است که رژیم صهیونیستی توان لازم برای هماوردی با آن را ندارد.
کابوس صهیونیستها
هراس از گشوده شدن جبهههای تازه پیش روی رژیمصهیونیستی، از مهمترین نگرانیهایی است که طی روزهای اخیر ازسوی تحلیلگران غربی و بهویژه کارشناسان آمریکایی مطرح شدهاست. براین اساس هم بود که اندیشکده «واشنگتن برای سیاست خاورنزدیک» با انتشار تحلیلی مشترک دراین زمینه به قلم «مایکل آیزنشتات» (مدیر برنامه مطالعات نظامی و امنیتی اندیشکده واشنگتن) و «مایکل نایتز» (کارشناس اندیشکده واشنگتن و متخصص امورنظامی - امنیتی عراق، ایران و کشورهای خلیج فارس)، با اذعان به هراس تصمیمسازان آمریکایی – صهیونیستی به توان راهبردی محورمقاومت، به مقامهای آمریکایی توصیه کردند از ابزارهای چندوجهی برای «مهار محورمقاومت» بهره بگیرند.
نویسندگان این مقاله تحلیلی، نگران این موضوع هستند که علاوهبر جبهه مقاومت فلسطینی، حزبالله لبنان، گروههای حشدالشعبی در عراق، انصارالله در یمن و «حتی ایران» به جبهه نبرد بر علیه ایران بپیوندند. آنها براین اساس به مقامهای آمریکایی توصیه میکنند با انجام اقدامهایی مانند «ارسال پیام دیپلماتیک» یا «قدرتنمایی نظامی درباره واکنش آمریکا به محورمقاومت» محاسبات نیروهای فعال در محورمقاومت را تحتتاثیر قرار دهند.
چالش بزرگ آمریکا
نویسندگان این مقاله معتقدند درحالیکه رژیمصهیونیستی به نبرد در غزه ادامه میدهد، «چالش بزرگ برای ایالاتمتحده، جلوگیری از تشدید تنش از طریق مشارکت حزبالله، حشدالشعبی عراق، نیروهای طرفدار ایران در سوریه، حوثیها در یمن و شاید حتی ایران خواهد بود. این موضوع میتواند پیامدهای فاجعهباری برای امنیت اسرائیل و دیگر شرکای ایالاتمتحده، برای ثبات منطقهای و برای منافع آمریکا در خاورمیانه و فراتر از آن داشته باشد».
مایکل آیزنشتات و مایکل نایتز راه چاره را در تشدید نقشآفرینی آمریکا دراین زمینه میدانند و معتقدند واشنگتن باید فعالانه تلاش کند تا با ارسالهای پیام و قدرتنمایی نظامی، بر محاسبات محور مقاومت تاثیر بگذارد. این درحالیاست که آمریکا از نخستین روزهای حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه ناو خود را به شرق مدیترانه ارسال کرد، اما در تاثیرگذاری بر اراده حزبالله لبنان برای مقابله با تهاجمهای نظامیان صهیونیست موثر نبودهاست.
دو سناریوی ادعایی
دراین مقاله با اشاره به توان بازدارندگی حزبالله لبنان، به روشنی درباره ورود این جریان از محورمقاومت به نبرد با رژیمصهیونیستی ابزار نگرانی شدهاست: «حزبالله بیشاز ۱۵۰ هزار راکت، خمپاره و موشک دارد که میتواند به مراکز جمعیتی و زیرساختهای حیاتی اسرائیل آسیب زیادی وارد کند. ورود این گروه به جنگ، تحولی عمیقاً بیثباتکننده خواهد بود». نویسندگان در ادامه با طرح این موضوع که «ایران و حزبالله در برهمزدن روند عادیسازی عربستان و اسرائیل موفق بودهاند»، میکوشند ناتوانی خود از تحلیل توان بازدارندگی ایران و حزبالله را اینگونه توجیه کنند که «آنها ممکن است نخواهند دست خود را بیشاز حد بازی کنند. ازسویدیگر، ممکن است آنها با موفقیت و چشمانداز یک «نبرد سرنوشتساز» پیروزمندانه با اسرائیل، برای انجام این کار تشویق شوند».
۶ توصیه به دولت آمریکا
مایکل آیزنشتات و مایکل نایتز در ادامه به تصمیمسازان آمریکایی توصیه میکنند برای تاثیرگذاری بر محاسبات ایران و حزبالله لبنان، باید انجام اقدامهای زیر را در دستورکار قرار دهند:
- استفاده از هواپیماهای ناوگروه جرالد فورد، که اکنون در شرق مدیترانه حضور دارند، برای تمرین ماموریتهای ضربتی و انجام پروازهای شناسایی در سواحل لبنان
- بهرهگیری از جنگندههای رادارگریز «اف.۳۵» در مجاورت حریم هوایی لبنان
- اجرای مانورهای مشترک با نیروهای اسرائیلی ازسوی ناوشکنها و رزمناوهای حاضر در منطقه
- استقرار بمبافکنهای سنگین در خلیجفارس(ازجمله بمبافکنهای رادارگریز B-۲ ) باهدف تهدید زیرساختهای نفتی ایران
- اعزام ناوگروه «دوایت» به دریای عرب باهدف تهدید انصارالله
- تجدیدنظر در آزادسازی منابع مالی ایران که بهتازگی آزاد شدهاست
نظر شما